SMJENA NA VRHU

Volkswagen je od Tesle u Njemačkoj preuzeo prvo mjesto u segmentu električnih automobila

Foto: Volkswagen
-

Njemački proizvođač automobila Volkswagen preuzeo je vodstvo u domaćoj prodaji električnih automobila od američkog konkurenta Tesle. Međutim, obje su automobilske marke završile znatno ispred svog trećeplasiranog tržišnog rivala.

S 41.475 prvih registracija u prvih sedam mjeseci ove godine, marka iz Wolfsburga jako napreduje na električnom polju.

Njemački proizvođač automobila Volkswagen nadmašio je svog američkog konkurenta Teslu u prodaji električnih automobila u prvih sedam mjeseci ove godine, pokazuju nedavno objavljeni podaci.

Tržište električnih automobila povećalo je prodaju automobila u cjelini, ali prodaja je i dalje znatno ispod prodaje modela sa standardnim pogonima.

Volkswagen isporučio je 41.475 novih potpuno električnih automobila u prvih sedam mjeseci ove godine u usporedbi s 40.289 osobnih automobila za američkog proizvođača.

Tesla je bila ispred Nijemaca u prvih šest mjeseci ove godine, a bila je lider na njemačkom tržištu i tijekom cijele 2022. godinu, prema brojkama njemačke Savezne uprave za motorni promet (KBA).

Njemačke tvrtke također su zauzele treće, četvrto i peto mjesto. Mercedes je osvojio treće mjesto s 20.613 registracija, a slijedi ga Audi sa 16.786. Zatim slijedi BMW s 15.987 te južnokorejski proizvođač Hyundai s 15.411.

Ukupno je od početka siječnja do kraja srpnja isporučeno 0268.926 električnih vozila kupcima u Njemačkoj. Trend očito ne ide prema planu ‘zelenih’…

Autor