POSAO SNOVA KOJI NIKADA NIJE OSTVAREN

Volkswagen je probao u dva navrata kupiti Alfa Romeo, treba li žaliti zbog odbijenica?

Možemo samo zamišljati kako bi Alfa danas “disala” da je pod palicom Nijemaca…

Njemački gigant Volkswagen je 2016., kako javlja britanski Autocar imao namjeru kupiti Alfa Romeo od tadašnji FiatChryslera.

Bivši šef Volkswagena, Ferdinand Piëch nije skrivao svoje divljenje prema talijanskoj marki, poput onog na salonu automobila u Parizu 2011. godine, kada je sugerirao da bi mogao procvjetati u vlasništvu Nijemaca, čak idući toliko daleko da je rekao da bi mogao raditi pod okriljem Porschea.

Tijekom 2018. Piëch se sve više povlačio s upravljačke pozicije, ali izvori govore da je i dalje bio odlučan u kupnji Alfe. Njegov je ponovni interes uslijedio nakon što je investicijska tvrtka ADW Capital Management, dugogodišnji dioničar FCA, sugerirala da bi se Alfa mogla izdvojiti na sličan način kao Ferrari.

Na poticaj Piëcha uspostavljen je kontakt između Volkswagena i Alfa Romea u lipnju 2018. godine, sa šefom Volkswagena Herbertom Diessom, koji se sastao sa šefom FCA grupe Mikeom Manleyem. Diess je “smatrao da je njegova dužnost ispuniti zahtjev Piëcha”, rekao je neimenovani izvor za Autocara.

Diess je pitao je li Alfa na prodaju, a odgovor je ponovno bio ne.

Tako se želja velikog Ferdinanda nikada ostvarila. Piëch je preminuo 25. kolovoza 2019. u dobi od 82 godine.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin