NOVI COUPE CROSSOVER

Volkswagen Nivus najnoviji je dodatak crossover ponudi iz Wolfsburga, za sad rezerviran za Južnu Ameriku

Volkswagen je u Brazilu predstavio model Nivus, najmanji crossover u svojoj gami. Tehnološki i dizajnerski je naslonjen na model T-Cross, a uskoro stiže i u Europu…

Nivus počiva na modularnoj MQB platformi, po uzoru na modele Polo, T-Cross i T-Roc. No, iz dizajnerskog aspekta, Nivus djeluje modernije zahvaljujući ‘coupe’ liniji stražnjeg kraja te mišićavijim gabaritima. Silazi s proizvodnih traka u Brazilu, gdje je i razvijen.

Upravo ta mišićavost dobivena je većom dužinom u odnosu na T-Cross (ukupno 4266 mm), dok je međuosni razmak 2566 mm, što je svega 5 milimetara više u odnosu na T-Cross. Premda je širina slična, krov je na Nivusu niži (1493 mm). Prtljažnik broji solidnih 415 litara (usporedbe radi, T-Cross raspolaže sa 385 litara).

(foto: Volkswagen)

U unutrašnjosti, Nivus priča priču identičnu kao i Volkswagen Polo; kupci mogu birati između analognog brzinomjera ili 10.25″ Active Info Displaya, dok je u sredini serijski infotainment sustav dijagonale 10 inča. Apple CarPlay i Android Auto također su dostupni.

(foto: Volkswagen)

Ispod haube Nivusa mogu ‘disati’ dva motora; 1.0 TSI sa 115 KS i 200 Nm, te 200 TSI koji ide na etanol te razvija 128 KS i 200 Nm. Oba su motora uparena s ručnim šesterostupanjskim mjenjačem, a po uzoru na T-Cross, pogon je isključivo na prednje kotače.

(foto: Volkswagen)

Detalji za verziju koja će stići u Europu za sada još nisu poznati, no vjerujemo kako će ih Volkswagen uskoro objaviti.

 

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo