NOVOSTI IZ WOLFSBURGA

Volkswagen odgađa lansiranje modela ID.1 i ID.2 na 2025.

Foto: Volkswagen
Advertisements

Volkswagen ID.1 i Volkswagen ID.2, elektrificirani nasljednici modela up! i Polo, koji će se proizvoditi u Španjolskoj, zbog novonastale situacije izazvane ratom u Ukrajini stići će najmanje 18 mjeseci kasnije od predviđenog roka…

Sve što se predviđalo do veljače ove godine u autoindustriji, uz velika preslagivanja zbog korona-krize, pada u vodu. Dolazi u pitanje proizvodnja strateških metala i sirovina, od aluminija i bakra, do čelika, litija i paladija, problemi s proizvodnjom poluvodiča će se samo produbiti, a velika tržišta automobila, rusko i ukrajinsko, drastično, na dulji rok, gube potencijal.

Dramatične promjene koje su, posljedično, utjecale na zbivanja i perspektive u autoindustriji, potakle su čelnike tvrtke Volkswagen da revidiraju planove za dolazak električnih modela Volkswagen ID.1 i Volkswagen ID.2. Novi aduti koncerna iz Wolfsburga, koji će se proizvoditi u Španjolskoj, pomiču proizvodni start s kraja 2023. na prvu polovicu 2025. godine.

Aktualne njemačke uzdanice A i B segmenta, Volkswagen up! i Volkswagen Polo, s proizvodnih će traka silaziti do 2023., odnosno do 2025.

Autor