EDUKACIJA KROZ ŽIVOT

Volkswagen planira do 2025. obučiti i osposobiti 22.000 zaposlenika za sektor e-mobilnosti

Najveći europski kompleks za proizvodnju automobila pokreće kampanju za prekvalifikaciju za obuku i razvoj radnika u e-mobility sektoru.

Volkswagen na taj način napreduje u tranziciji svojih njemačkih postrojenja u proizvodnju električnih vozila. Nakon pogona u Zwickau i Emden, tvornica Wolfsburg također će postati tvornica električnih vozila u narednih nekoliko godina. Ova temeljna transformacija nije samo utemeljena na specijalističkom treningu, već ima i emocionalnu stranu. Tvornica Wolfsburg otvorila je nove perspektive u kojoj će tijekom narednih mjeseci 22.000 zaposlenika proizvodnje uživati u zabavnom iskustvu procesa transformacije sa standardnih vozila u električna vozila.

Ovaj edukacijski proces nazvan je Emotionroom, a upravo je on dio jednodnevnog programa treninga (Emotionday) za zaposlenike produkcije u Wolfsburgu koji traje do 2025. Ove jeseni Wolfsburg će započeti s proizvodnjom osvježenog modela ID.3, prvog modela u postrojenju koji će se temeljiti Platforma modularnog električnog pogona (MEB). Do ljeta oko 1.200 zaposlenika trebalo bi proći obuku u proizvodnji ID.3.

eMotionRoom i s lijeva na desno – Ralph Linde, Leiter Group Academy, Christian Vollmer i Gunnar Kilian, (VW proizivodnja)

„Volkswagen neprestano radi na inovativnim konceptima za obuku i razvoj dok se krećemo prema tome da postanemo pružatelj održive i softversko orijentirane na mobilnost. Ovi su koncepti naš ključ uspješne transformacije. Što digitalniji naš svijet postaje, to su važnije vještine našeg tima za našu konkurentnost “, rekao je član odbora Gunnar Kilian za ljudske resurse, na otvaranju Emotionroom.

Volkswagen sve više ide prema ‘struji’…

Foto: Volkswagen

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo