SVE OZBILJNIJI B-SEGMENT

Volkswagen Polo (2021.), tretman uljepšavanja prema špranci Golfa 8

Polo je neočekivano za Nijemce, u facelift izvedbi prošao kroz velike promjene…

Polo je pomalo neočekivano, stigao iz vedra neba u osvježenom izdanju. Ako su vas fotografije natjerale na pomisao, kako je sličan Golfu, niste jedini. Osvježeni gradski adut već je dobio nadimak manjeg brata velike kompaktne uspješnice.

Već na prvu je vidljivo kako je Polo prošao temeljit tretman ‘facelifta’. Na prednjoj strani dominira branik, a prednja svjetla s LED tehnologijom postaju standardni dio priče. Dok će u doplati biti moguće dobiti i Matrix LED IQ.LIGHT svjetla, koja će biti prepoznatljiva s LED linijom po cijeloj širini vozila. Također, i straga je Polo dobio svjetla koja ‘bacaju’ na ona s Golf 8. Posebno efektni će biti dinamički pokazivači smjera.

Kupci će uz novi Polo dobiti novih osam boja: Ascot siva, Pure White, Reflex Silver, Rauchgrau, Reef Blue, Kings Red i Vibrant Violet. Osim toga, boje karoserije “Kings Red”, “Pure White”, “Reflex Silver” i “Reef Blue” mogu se kombinirati s crnim krovom (“Roof Pack”), za modernu dvobojnu kombinaciju.

Unutrašnjost Pola nije ostala imuna na digitalno doba. Tako će novi vlasnici uživati uz djelomični virtualni kokpit, do infotainment sistem s dodirnim ekranom do 9,2″.

Također, novi Polo će ponuditi i nove sigurnosne dodatke. U doplati tako možete imati IQ.DRIVE Travel Assist tehnologijom, a pomoć pri zadržavanju unutar linija traka sada je dio standardne opreme. Vrijedi istaknuti i niz ostalih funkcija – prilagodljivi tempomat, upozorenje na napuštanje trake, nadzorni sistem Front Assist i kočenje u nuždi u gradu.

Polo odbacuje Trendline, Comfortline i Highline pakete opreme. Novi će tako biti dostupan u osnovnom Life, te Style, R-Line i GTI.

Pogled ispod poklopca motora otkriva, kako će kupci od sada imati četiri benzinska motora u rasponu snage od 80 (1.0 MPI) do 110 KS (1.0 TSI).

Kruna ponude bit će Polo GTI, koji bi se lako mogao pohvaliti snagom od preko 210 KS. Njegova premijera očekuje se na ljeto.

Novi Polo trebao bi se pojaviti u domaćim salonima krajem ljeta. Cijena ostaje nepoznata, ali sigurno uz blagu tendenciju rasta. Ipak je i opreme puno više u startu…

Foto: Volkswagen

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo