SPORTSKA ATRAKCIJA IZ ARGENTINE

Volkswagen Sharan 1.4 TSI nabildan na 280 KS juri 275 km/h

Eduardo Ramirez tunirani Volkswagen Sharan 1.4 TSI želi ga koristiti za jurenje do šest ljudi u isto vrijeme preko Autódromo de Buenos Aires …

Poslovni čovjek Eduardo Ramírez, najpoznatiji kao menadžer Estebana Tuera i Gastona Mazzacanea u Formuli 1, najavio je svoju najnoviju kreaciju: Race Van. Riječ je o Volkswagen Sharanu koji je pretvoren u trkaći automobil, koji se koristi u taksiju na trkaćoj stazi Autódromo de Buenos Aires za do šest osoba istovremeno. Race Van će voziti vozači Osvaldo “Cocho” Lopez, Fernando Crocieri i Gustavo de Ohanessian.

Potpuno nova ideja, pomalo luda, ali jako zabavna: trkaći automobil sa šest sjedala, ekrani na sjedalima, komunikacija između kaciga i još mnogo naprava za vrlo brzu vožnju na stazi”, objašnjava Ramírez. “Možeš Can’ Zamislite kako je drugačije voziti trkaći auto, s VW motorom s turbopunjačem i chimichurrijem, ovjesom, kočnicama i trkaćim gumama, s pet prijatelja koji vrište zajedno.

Predstavit ćemo ga ovog utorka na Večeri staze na Autódromo de Buenos Aires. Volkswagen Sharan prodavao se u Argentini između 2011. i 2014., a na europskom tržištu do početka 2022., au ponudi je od 2010. Identična Seat Alhambra prodavana je u Argentini u istom periodu.

Trkaći monovolumen modificiran u pogledu karoserije (sa spojlerima, branicima i usisnicima zraka), šasije i unutrašnjosti kako bi ponudio sve sigurnosne značajke koje su važne za jedno trkaće vozilo. Turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem 1.4 TSI (s kompresorskim i turbopunjenjem kao standard) dobio je sportski usis i ispuh, pojačan turbopunjač uz postojeći mehanički kompresor, što mu je snagu s osnovnih 150 KS povećalo na 280 KS.

Sportski je dorađeno podvozje te je podnica približena podlozi za 50 mm, što uz kruće opruge, tvrđe amortizere i sportske kotače te poboljšanu aerodinamiku (snižena karoserija i spojleri) najveću brzinu povećava na 275 km/h. Dovoljno za sportski užitak.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo