NOVI ADUT IZ WOLFSBURGA

Volkswagen Tiguan (2023): treća, najveća edicija Kralja kompaktnih SUV-ova

Jeste li znali da je najprodavaniji model ne samo brenda Volkswagen, nego i koncerna iz Wolfsburga SUV kompaktne klase Volkswagen Tiguan?

Samo u 2019. Volkswagen ih je prodano 910.926. Riječ je o modelu druge generacije, predstavljenom u rujnu 2015. na salonu u Frankfurtu, koji j na tržište stigao početkom 2016., a 2017. je stigla 11 cm produžena verzija XL.

Za petu tržišnu godinu upravo je stigao redizajnirani Volkswagen Tiguan, koji uvodi uspješne (?) stilske elemente novog hit-modela Volkswagen Golf 8.

Zanimljivo, taj model, prvi u koncernu Volkswagen, dobiva novu unaprijeđenu platformu MIB 3 (Modularen-Infotainment-Baukastens, treće generacije), s udjelom čelika visoke čvrstoće (HTS) i ultravisoke čvrstoće (UHTS) povećanim na 59 posto.

To će biti i temelj za Volkswagen Tiguan III (aktualni je napravljen na temeljima Golfa. Sedmice), koji će 2022. uvesti i novi stilski trend u Volkswagen. Dobit će i novu porciju Infotainmenta.

U prvom planu bit će plug-in hibridni pogon na bazi turbobenzinca 1.5 TSI, ali turbodizelaš 2.0 TDI (još) neće biti otpisan, unaprijeđen blago-hibridnim 48V sustavom. Bit će to (novi) Kralj kompaktnih SUV-ova!

Ilustracija: Autozeitung.de

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin