ČAK 320 KS!

Volkswagen Tiguan R – dokaz da se u Wolfsburgu ne šale, ovo je novi kralj kompaktne SUV klase!?

Ovaj tjedan najveću pozornost privukao je zasigurno novi Tiguan…

Nakon što smo se upoznali s novom generacijom Tiguana. Još ćemo se jednom podsjetit najsnažnijeg Tiguana ikada proizvedenog. Riječ je o novom, tek prije nekoliko dana predstavljenoj R verziji.

Hit model iz Wolfsburga dugo je bio na testiranjima kod stručnjaka iz Volkswagen R sektora, koji su razvili iznimne performanse, koje će ovaj SUV prenositi na asfalt kroz pogon na sve kotače sa selektivnom kontrolom zakretnog momenta. 

Takozvani “R-Performance Torque Vectoring” omogućuje potpuno novu dinamiku vožnje u jednom SUV modelu, distribuiranjem pogonske snage na prednju i stražnju osovinu, kao i na lijevi i desni stražnji kotač zasebno.

Tiguan će uz 320 KS, s lakoćom hvatati kranjih 250 km/h, a simfonija će biti upriličena uz Akrapovičev ispušni susatav.

Interijer je također u R duhu. Nova generacija upravljača s kontrolama osjetljivim na dodir također je jedna od glavnih novosti u modelu. Volkswagen je digitalizirao i funkcije klimatizacije pomoću klizača i dodirnih tipki. I posljednje, ali ni u najmanju ruku najmanje, Tiguan će voziti uz novo IQ.LIGHT – LED svjetlo, za još veću ugodu u noćnim satima.

Prvi primjerci Tiguana očekuju se krajem godine u Hrvatskoj.

Zanimljivo, neki su išli toliko u krajnost, pa su već krenuli puštati skice još novijeg Tiguana. Teško je očekivati nešto ovakvo, budući, da bi za 3 godine tek mogao stići ‘facelift’ tek predstavljenog modela.

foto: Volkswagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin