3 GODINE DUG PROJEKT

Volkswagena s partnerima iz znanosti intenzivno radi na recikliranju baterija

Volkswagen zajedno s partnerima iz industrijske i znanstvene zajednice rade na dokazivanju mogućnosti recikliranja najvrjednije komponente baterija…

Baterije se mogu i moraju oporaviti i ponovno upotrijebiti, misao je to struke. Istraživački konzorcij HVBatCycle ima za cilj trajno održavanje katodnih metala, elektrolita i grafita u zatvorenom materijalnom ciklusu. Pod vodstvom Volkswagen grupe, TANIOBIS GmbH, J. Schmalz GmbH i Viscom AG tri godine rade zajedno s istraživačima sa Sveučilišta RWTH Aachen, TU Braunschweig i Fraunhofer Institute for Surface Engineering and Thin Films (IST) na istraživanju i razvoju potrebnih procesa. Projekt je financiran od strane Federalnog ministarstva za gospodarstvo i klimatsko djelovanje.

Michael Kellner, parlamentarni državni tajnik: “Europska proizvodnja baterija može biti uspješna samo ako je usredotočena na održivost, što je moguće više područja. Održive baterije ključne su za energetski i transportni prijelaz koji je vođen visokim ekološkim i društvenim standardima.”

Sebastian Wolf, glavni operativni direktor Battery Cell u Volkswagen AG, objasnio je: „Recikliranje baterija i proizvodnih otpadaka odlučujuće doprinosi osiguravanju opskrbe sirovinama za naše planirane tvornice. Kroz projekt HVBatCycle priprema se holistički pogled na procese recikliranja, a time i implementaciju zatvorene petlje baterijskih materijala.”

Foto: Volkswagen

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo