IMA SVEGA U PROMETU

Vozačica teretnog vozila, zbog počinjenih prekršaja dobila veliku novčanu kaznu, a neki su zaradili i uvjetne kazne zatvora

MUP

Teretnim automobilom upravljala vozačica kojoj je vozačka poništena zbog skupljenih bodova…

U nedjelju, 6. veljače 2022. godine oko 12.35 sati, 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom, a kretao se kolnikom Omiške ulice u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja motornim vozilom B kategorije prije stjecanja prava na upravljanje. Nadalje, istome je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost droga ili lijekova u organizmu što je 27-godišnjak odbio kao i vađenje krvi i urina uz stručni liječnički pregled. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud gdje kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 10. 000 kuna uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

U ponedjeljak, 7. veljače 2022. godine oko 19.50 sati, 24-godišnjakinja upravljala je teretnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Gornjostupničke ulice u smjeru istoka, kroz naseljeno mjesto brzinom koja je za 25 km/h veća od dopuštene. Nadalje, ista je upravljala navedenim vozilom dok joj je vozačka dozvola poništena zbog skupljenih negativnih prekršajnih bodova. Vozačica je uhićena i prepraćena na Općinski prekršajni sud gdje joj je presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 11.000 kuna.

Istoga dana, 7. veljače 2022. godine oko 21.25 sati, 51-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,68 g/kg upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Škorpikove ulice. Vozač je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

U utorak, 8. veljače 2022. godine oko 2 sata, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako 21-godišnjak upravlja vozilom u prometu na cesti prije stjecaja prava na upravljanje motornim vozilom. Također, vozaču je očitana koncentracija alkohola od 0,61 g/kg. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.000 kuna.

Jučer, 10. veljače 2022. godine oko ponoći, 72-godišnjak je upravljao teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Dubravica u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom dok je pod utjecajem alkohola 1,56 g/kg. Po utvrđenome vozač je uhićen, a potom prepraćen na nadležni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana, uvjetno na 8 mjeseci.

Istoga dana, oko 2.50 sati, 42-godišnjak je upravljao je teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Avenije Dubrovnik. Prilikom obavljanja nadzora vozila i vozača utvrđeno je da upravlja navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Daljnjim nadzorom, policijski službenici su utvrdili kako je 42- godišnji vozač upravljao navedenim vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 0,79 g/kg. Vozač teretnog vozila je uhićen i prepraćen na Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana, uvjetno na 6 mjeseci.

Foto: MUP.hr

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo