I UDALJIO SE S MJESTA NESREĆE

Vozio alkoholiziran pa porušio i oštetio prometnu signalizaciju na autocesti!

-

Vozeći pod utjecajem alkohola porušio i oštetio prometnu signalizaciju na autocesti, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće

Zbog počinjenih prometnih prekršaja vozač je kažnjen novčanom kaznom te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju RH.  ​ U srijedu, 09. studenoga oko 16,45 sati na autocesti A1, u smjeru Zagreba, 29-godišnji državljanin Austrije upravljao je osobnim automobilom austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka dok je u organizmu imao 1,14 g/kg alkohola. Dolaskom do dionice autoceste na području mjesta Zemunik Donji (252.-i kilometar) nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanje ceste uslijed čega je naletio na privremeno postavljenu prometnu signalizaciju, koja se oštećuje te se nakon prometne nesreće udaljuje s mjesta događaja.

Istog dana, nešto kasnije, 29-godišnji vozač Citroena zaustavljen je na području Ličko-senjske županije, nakon čega je priveden u službene prostorije zadarske policije, gdje je zadržan do otrežnjenja. Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama; zbog višestrukih prometnih prekršaja kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od 8 mjeseci.

Foto: Ilustracija (PU zadarska)

Autor