REZAČ CIJENA MEĐU ELEKTRIČNIM AUTIMA

Wuling Bingo, električni Kinez koji će stajati samo 13.500 eura. Novi hit?

Foto: Wuling

Potpuno električni model B-segmenta uskoro dolazi na kinesko tržište, a bit će dostupan po vrlo pristupačnoj cijeni. Hoće li stići i u Europu?

Kineski Wuling, kojeg ljubitelji električnih automobila vjerojatno poznaju po vrlo uspješnom mini EV modelu Hongguang, sada predstavlja simpatičan gradski automobil koji će također potražiti uspjeh uz pristupačnu cijenu. Naime, to će za osnovnu verziju iznositi samo 13.500 eura.

To je jeftini mališan koji može primiti do četiri putnika, a na lokalno kinesko tržište stiže krajem veljače ili početkom ožujka 2023. Wuling Bingo je dug 3990 mm, širok 1695 mm i visok 1590 mm Pritom ima masu manju od 1000 kg, što osigurava umjerenost u potrošnji električne energije.

Bit će dostupan u izvedbi s elektromotorom snage 30 kW (41 KS) u kombinaciji s litij-ionskom baterijom kapaciteta 17,4 kWh ili s elektromotorom koji razvija 50 kW (68 KS) i opremljen je s litij-ionskom baterijom kapaciteta 31,9 kWh. Slabiji model ima domet 150 km  (WLTP), dok snažniji model s jednim punjenjem može prijeći do 250 km.

Najveća brzina oba je ograničena na 100 km/h, a znatno se razlikuju u cijeni. Prvi će stajati 13.500 eura, dok će drugi stajati 21.000 eura. Za sada nije poznato hoće li bingo stići i na europsko tržište, no jasno je da dolaskom kineskih brendova na stari kontinent svakako možemo očekivati ​​mnogo zanimljivih modela.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo