A BILO JE I BRŽIH

Za vikend PU zadarska na autocesti uhvatila tri vozača, vozač Opela jurio 221 km/h i dobio 660 eura kazne

Foto: Ilustracija

Zbog prekoračenja brzine na autocesti A-1 policija sankcionirala tri vozača. Policija ponovno upozorava vozače da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu

Tijekom vikenda policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su tijekom aktivnosti u prometu usmjerenih na sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, poglavito brzine, službenim vozilom presretač na autocesti snimili tri vozača koja su prekoračila dozvoljenu brzinu.

Tako su u petak, 07. travnja u 08.27 sati na A-1, na dionici Zadar 2 – Nadin, snimili 40-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja automobilom Opel, brzinom od 221 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozač je sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te mu je izdan Prekršajni nalog o počinjenom prekršaju uz predviđenu novčanu kaznu od 660 eura.

Novčanom kaznom od 660 eura i izrečenom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjesec, sankcionirana su i dva vozača koji su prekoračili brzinu kretanja vozila, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h.

U petak, 07. travnja 2023. godine u 13.23 sati na A-1, na dionici Benkovac – Pirovac, policijski službenici sa službenim vozilom presretač, snimili su 28-godišnjeg hrvtskog državljanina kako upravlja automobilom marke Audi brzinom od 242 km/h.

U subotu, 08. travnja u 18.53 sati na A-1, na dionici Zadar 2 – Pristeg, snimili su 53-godišnjeg državljanina Njemačke kako upravlja automobilom marke BMW brzinom od 236 km/h.

Foto/izvor: PU zadarska

Autor

Preporučeni sadržaj