PROMET U METROPOLI

Zagrebačka policija provela akciju kontrole vožnje po žutoj liniji

FOTO: PU zagrebačka

Linija koja prije svega daje prednost kretanja vozilima javnog prijevoza putnika, nerijetko je zakrčena upravo svim ostalim vozilima. Prekršajno sankcionirano čak 80 vozača u samo jednom danu…

Jučer, 9. svibnja 2024. godine zagrebačka policija provela je izvanrednu ciljanu akcija prema vozačima koji se ne pridržavaju prometnih pravila te svojim vozilima se kraću „žutom trakom“. Policijski službenici II. postaje prometne policije Zagreb (Lučko) su utvrdili 80 takvih prekršaja iz članka 46. stavka 1. kažnjivo po članku 46. stavak 3. Zakona o sigurnosti pometa na cestama.

FOTO: PU zagrebačka

Prekršaji su najčešće evidentirani na području Savske ceste, Ilice i drugih prometnica u širem centru Grada Zagreba.

Policijska uprava zagrebačka organizirala je ovakvu akciju uz vidljivost prometne policije vodeći računa, kako o općoj sigurnosti tako i o prekršajima iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s posebnim fokusom na kretanja prometnom trakom koja je namijenjena za kretanje vozila javnog prijevoza putnika, odnosno tramvaja, autobusa i taxi vozila ( tzv. žuta traka ), a što negativno utječe na protočnost i sigurnost javnog gradskog prijevoza i ostalih sudionika u prometu.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo