HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Zagrebačka županija i mjesni domovi zdravlja preuzeli čak 11 Mitsubishi Space Star vozila

Za još bolje obavljanje posla. Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 11 novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti gotovo 860.000 kuna…

Ključeve novih Mitsubishi Space Star vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

„Ulaganje u zdravstvo kroz nabavu nove opreme i vozila kontinuitet je u Zagrebačkoj županiji, a tome najbolje svjedoči činjenica da smo samo za potrebe patronažne službe u posljednje četiri godine nabavili 44 nova vozila ukupne vrijednosti gotovo 3 milijuna kuna. Kontinuirano obnavljanje voznog parka naših zdravstvenih ustanova nije luksuz već suštinska potreba i odgovornost da svim žiteljima osiguramo ravnomjernu dostupnost zdravstvenih usluga, vodeći pritom računa da naši zdravstveni djelatnici svoj posao obavljaju sa sigurnim i ispravnim vozilima“, istaknuo je župan Stjepan Kožić.

Vozni park Doma zdravlja Zagrebačke županije raspolaže s ukupno 88 vozila i kako se nova vozila nabavljaju, tako se ona najstarija otpisuju.

„Pet vozila namijenjeno je za ispostavu u Samoboru, a po jedno vozilo ispostavama u Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Dugom Selu. Patronažna služba u najvećem dijelu obuhvaća brigu o starijim osobama i pružanje zdravstvenih usluga u njihovim kućama. Stanovništvo je nažalost sve starije, tako da patronaža ima itekako puno posla“, rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara.

Govoreći o zdravstvu, župan Kožić istaknuo je kako će se u rebalansu proračuna koji će biti na dnevnom redu Županijske skupštine krajem svibnja naći novi program financijske pomoći sustavu zdravstva uslijed koronavirusa ukupne vrijednosti 4,6 milijuna kuna.

Primopredaji automobila ispred Grada Samobora u kojem je i sjedište Doma zdravlja Zagrebačke županije nazočio je pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Možemo samo poželjeti sreću i puno uspješnih intervencija vozačima i Space Staru.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo