U NJEMAČKU PO FIĆU?

Zastava 750 LC traži novog vlasnika, popularni Fićo broji tek 7.684 kilometara, a košta 7400 eura

Zastava 750 LC, automobil koji je motorizirao bivšu državu, prodaje se u jednom auto salonu u Njemačkoj. Stanje? Kao nov…

Fićo, izvedenica od “maleni Fiat” označavala je model Zastava 600/750, koji se po licenci Fiata 600/600 d proizvodio u Kragujevcu. U početku je to bila samo montaža i to su bili najkvalitetniji primjerci. No i oni koji su se proizvodili kasnije, objektivno nisu bili loši. Dapače.

Kad se usporede s aktualnim novitetima, s mnoštvom elektronike, mnogi se s nostalgijom sjećaju jednostavne i pouzdane Fićine mehanike. O njegovoj kvaliteti svjedoče deseci primjeraka koji još voze ), od kojih su mnogi stariji od četiri desetljeća. Upravo jedan takav sada traži novog kupca.

Autokuća Ochsenhausen oglasila je jednu Zastavu 750 LC iz 1980. sa svega 7684 prijeđenih kilometara. Automobil je sišao s proizvodne trake u Kragujevcu u ožujku 1980., a ispod poklopca motora krije maleni, četverocilindirčni benzinac zapremine 767 kubika koji razvija 24 KS. 

Automobil je, premda broji relativno mali broj kilometara, do zadnjeg detalja restauriran i obnovljen. Unutrašnjost je u originalnom stanju, sve obloge i sjedala su kao što bi trebala biti, izrazito očuvana i praktički nova. U skladu s tim, budućeg kupca čeka očuvani primjerak čija će cijena s godinama samo rasti, a to zadovoljstvo sada iznosi 7400 eura.

Foto: Autokuća Ochsenhausen

Autor