23.4.2019. Autor: Roberto Baždo

Krv nije voda: Mick Schumacher odradio testiranja za Alfa Romeo Racing momčad

Osim mladog Nijemca, priliku je dobio i Callum Ilott...

Mick Schumacher je postao dio F1 priče. Njegova testiranja očekivano su odjeknula jako u javnosti. Njemački vozač, sin slavnog Michaela, član akademije Ferrari Driver Academy (FDA) i aktualni natjecatelj na prvenstvu 2019 FIA Formula 2 Championship, pokazao je odlučnost i talent u utrkama tijekom proteklih godina, postojano napredujući u sveukupnom plasmanu u različitim juniorskim trkaćim kategorijama.

Alfa Romeo Racing s nestrpljenjem je dočekao Micka na stazi Bahrain International Circuit ne bi li ga podržao u daljnjem uzbudljivom putu ka vodećim pozicijama u motosportu.

Tim će nastaviti odrađivati pokusne vožnje modela Alfa Romeo Racing C38.

Frédéric Vasseur, voditelj tima Alfa Romeo Racing i izvršni direktor tvrtke Sauber Motorsport AG: „S iznimnom veseljem objavljujemo da će Mick Schumacher i Callum Ilott dovršiti testiranje za novajlije za tim Alfa Romeo Racing. Uočavanje i odgajanje mladih talenata odavna je upisano u DNK našeg tima. Mick i Callum savršeni su primjeri odlučnih i vještih vozača koji zaslužuju priliku za napredovanjem u svojoj karijeri. Suradnja s dvojicom toliko obećavajućih vozača izvrsna je novost za naš tim i radujemo se toj suradnji.”

Mick Schumacher je nakon svega dodao: „I više sam nego uzbuđen zbog ovoga i želim zahvaliti timu Alfa Romeo Racing na pruženoj prilici. Doista se radujem i siguran sam da je to izvrsna prilika za mene. Ali trenutačno su moje misli u potpunosti usmjerene na samo testiranje, a ujedno se radujem natjecanju u za mene prvoj utrci u kategoriji F2 pa sam stopostotno fokusiran na vikend koji je preda mnom.”

Gulf

Tembo