12.10.2017. Autor: Ivan Rikard Belančić

AKCIJA "OČISTIMO HRVATSKU OD OLUPINA powered by RENAULT“ DOBILA NOVOG SUDIONIKA

Renault Nissan Hrvatska i ove godine u suradnji s osnivačem udruge ''Zelene stope" Romeom Ibriševićem, nastavlja akciju "Očistimo Hrvatsku od olupina" powered by Renault“ započetu prije trinaest godina.

Direktor prodaje tvrtke, Nenad Pleteš, predao je Romeu ključeve novoga Renaulta Kadjar 1.6 dCi 130 KS kao i prikolicu, ukrašenu istim motivom trave kao i automobil, a oba vozila imaju i nove prigodne registarske oznake: ZG ZELENKO i ZG ZELENKA.

Romeo Ibrišević, osnivač udruge „Zelene stope“, godinama se bavi temama očuvanja prirode i okoliša, ponajprije vađenjem automobilskih olupina iz prirode, u čemu mu je već trinaest godina vjerni partner tvrtka Renault Nissan Hrvatska. Romeo je tijekom toga vremena u Renaultovim modelima prešao više od 200.000 kilometara te pronašao, fotografirao i organizirao odvoz više od 15.000 automobilskih olupina s mnogih hrvatskih bisera prirode, od otoka, preko Nacionalnih parkova do rijeka i jezera. Povrh toga što je ta akcija proglašena najboljim komunikacijskim projektom u Renaultu 2007. godine, Romeov je rad, proširen na otkrivanje i pisanje o ostalim vrstama onečišćenja prirode, nagrađen 2016. „Velebitskom degenijom“, nagradom koju su mu po drugi puta dodijelili Zbor novinara za okoliš i Hrvatsko novinarsko društvo.

Za proširenje akcije zainteresirali su se i drugi mediji, poput Radio Sljemena s kojim je prije dvije godine ostvaren edukativno-ekološki projekt „Svi na zeleno“ u sklopu kojeg su organizirane dvije akcije čišćenja Medvednice od auto-olupina i drugog otpada, radionice i javne akcije o načinima odvajanja otpada u kućanstvima i slično.

Osim učestalih pojavljivanja u mozaičnim emisijama Hrvatske televizije, akcija "Zelenih stopa" i Renaulta nadahnula je i produkciju HRT-a da snimi četverodijelni eko-putopis radnog naziva "(Ne)zagađenom našom" čiji je cilj kontrastiranje prirodnih ljepota, bio-raznolikosti, pa i kulturnih znamenitosti s onim što današnji "moderan" čovjek radi prirodi te ukazivanje na naše pogreške ne bi li se spriječile neke buduće.

Akciju je svojim radom podržalo i dvadeset dvoje hrvatskih slikara koji su na otisnuta platna Romeovih fotografija olupina intervenirali svaki svojim umjetničkim rukopisom i stvorili nova umjetnička djela koja su publici prvi puta predstavljena u Medijateci Francuskog instituta u prosincu 2016. Od tada ta izložba, pod nazivom „Što se čeka, izvlačimo!“ putuje Hrvatskom nastojeći osvijestiti građane o važnosti očuvanja prirode i okoliša kao temeljnih vrijednosti života pojedinca i društva.
Mazda kampanja

Izvor osiguranje kampanja

Mercedes kampanjaVulkal gume