30.4.2013. Autor:

AUDI NA GTI OKUPLJANJU U AUSTRIJSKOM WÖRTHERSEEU

Iz Ingolstadta dolazi nova ekstremna zvijer - Audi TT Ultra quattro Concept sa 310 KS

Veliko okupljanje VW i Audi zaljubljenika u GTI automobile održat će se u austrijskom Wörthersee od 8. do 11. svibnja 2013 (Reifnitz/Koruška). Na tom okupljanju koje posjećuje velik broj zaljubljenika Audi će pokazati impresivnu kolekciju svojih novih serijskih modela, ali i trkaćih iz sadašnjosti i prošlosti. Možda najinteresantniji novitet je studija Audi TT Ultra quattro Concept (na prvoj slici) koja kombinira super laganu konstrukciju (CFK i magnezij) sa snažnim motorom od 310 KS. Tu je i nezaobilazna Audi Space Frame (ASF) zbog koje je automobil olakšan za 43 kg, a laganom konstrukcijom šasija je u odnosu na serijski Audi TT studija lakša za čak 100 kg.


Audi TT Ultra quattro Concept: studija ekstremno lagane konstrukcije

Studija Audi TT Ultra quattro Concept ima prednje kočnice s keramičkim diskovima i aluminijskim kliještima, od titana je izrađen ispušni sustav, a na naplatcima je ušteđeno oko 20 kg težine. U cilju smanjenja težine čak su i opruge izrađene iz stakloplastike. Kako bi se poboljšala upravljivost, teški dijelovi su se preselili u sredinu, akumulator na primjer, koji je smješten u putničkoj kabini ispod vozačevog sjedala. Akumulator koristi litij-ionsku tehnologiju, te je puno manji i lakši od olovnog akumulatora.


Unutrašnjost studije Audi TT Ultra quattro Concept

U odnosu na serijski Audi TT studija je smršavjela za čak 300 kg. Tako je na kraju studija Audi TT Ultra quattro Concept teška samo 1111 kg, a pokreće je 2.0 TFSI motor sa 310 KS i 400 Nm.. S pogonom na sve kotače i šest-stupanjskim mjenjačem do stotke ubrzava za 4,2 sekundi, što je za 1,3 sekundi brže od serijskog modela. Modificirani četverocilindarski benzinski motor razvija najveći okretni moment 400 Nm u rasponu od 1900 do 5000 okretaja. Audi TT Ultra quattro Concept ima najveću brzinu 280 km/h. U nastavku pogledajte sve model koje će Audi izložiti na GTI okupljanju u Wörtherseeu.

Davor Kindy


Novi Audi RS 6 Avant pokreće V8 biturbo motor


Audi RS 7 Sportback ima benzinski motor najveće snage 560 KS


Audi RS 5 Cabriolet pokretan V8 motorom sa 450 KS također će biti pokazan na Wörthersee


Audi RS Q3 će se moći vidjeti na štandu Audija na GTI okupljanju na Wörthersee


Audi je 2012. u potpunosti obnovio sve modele obitelji Audi R8, a na GTI okupljanju moći će se vidjeti top model Audi R8 V10


Audi S3


30 godina quattro GmbH: za obljetnicu bit će izložen Audi S1 Sport quattro koji je vozio Walter Röhrl


DTM sezona počinje 5. svibnja u Hockenheimringu – ove godine će sudjelovati čak osam Audija RS 5 DTM


Ultra trkaći automobil Audi R8 LMS iz 2012. godine


U Koruškoj će se moći razgledati i automobil Audi R18 quattro e-tron


'Specijalni gost' u Koruškoj bit će motocikl Ducati Superbike 1199 Panigale R. Audi je 2012. godine kupio Ducati
CHRVulkal gume