24.2.2017. Autor: Roberto Baždo

AUDI S5 ABT – recept za biti drugačiji

Druga generacija coupea iz Ingolstadta u prerađenoj izvedbi donosi 419 KS!

Uvjerili smo se već puno puta kako se prerađivačke kuće ne libe do krajnosti promijeniti vozilo. Na sreću, poznata njemačka “tuning” kuća ABT ipak ima smisla za estetiku i mehaniku pa je sve ostalo na sitnijim doradama.
Nova, druga generacija Audijeva coupea sad je već aktualna nekoliko mjeseci, iako još čekamo pojavljivanje u Hrvatskoj, u Njemačkoj je već naveliko prisutna. Tako je ABT dohvatio novi S5 i odmah razradio plan što može ponuditi svakom vlasniku ovog atraktivnog coupea. Objavljeno je da će prerade biti izvedive na sve tri izvedbe modela – coupeu, kabriju i Sportbacku. Dorađeni 3.0-litreni TFSI motor ustupit će 419 KS i 550 Nm okretnog momenta. Radi se o povećanju snage za 71 KS i momenta za 50 Nm, a u odnosu na standardnu S5 izvedbu Audija.
Spomenute brojke zasigurno će poboljšati performanse automobila, iako ubrzanje do 100 km/h (na standardnom S5 – 4.9 sekundi) i maksimalna brzina još uvijek nisu otkrivena.
Izgled coupea s “četiri prstena” nije se pretjerano dirao, zapravo najveća promjena su naplatci koji dolaze u opciji od 19 i 20 cola, a u naprednom interijeru promjene se vide na detaljima na volanu i sjedalima. Sve u svemu, razlike su minorne. No, tko se želi istaknuti sitnim detaljima, a imati dodatno pojačani automobil neka razmisli o ABT tuning kući i prije svega kupnji Audi S5 modela, koji za sada nije dostupan na domaćem tržištu.


Gulf

Tembo