10.9.2019. Autor: Roberto Baždo

Frankfurt 2019: BMW Concept 4, u budućnost istinskim vrijednostima bavarske marke, najava nove Serije 4?

Na 68. salonu automobila IAA 2019 u Frankfurtu predstavljen je koncept automobila koji će užariti konkurenciju u premium sportskoj klasi...

"BMW Concept 4 utjelovljuje estetsku bit marke BMW. Kombinira savršene proporcije s jasnim i preciznim dizajnom ", kaže Adrian van Hooydonk, stariji potpredsjednik BMW Group Design.

Prednji kraj - novo lice Serije 4.

BMW Concept 4 lebdi blizu ceste. Prepoznatljiva rešetka bubrega, izraziti usisi za zrak i istaknute površine pružaju izražen dojam performansi i njegov privlačan karakter kao vozačkog automobila.
Opet se u fokusu našla prednja maska. Privlačenje pažnje u srcu prednjeg kraja je vertikalna rešetka bubrega. „Bubrežna rešetka uvijek je bila obilježje BMW automobila“, razmišlja Hrvat u redovima bavarskog giganta Domagoj Đukec, šef BMW Designa.


“BMW Concept 4 predstavlja pouzdano i elegantno prihvaćanje ove ikone. U isto vrijeme, BMW Concept 4 nudi pogled i najavu lica serije 4. "Vertikalno orijentirana rešetka potpuno se uklapa u proporcije prednjeg kraja i u slavnu prošlost BMW-a. Doista, njegov oblik i dizajn referenciraju legendarne klasike kao što su BMW 328 ili BMW 3.0 CSi, te stoga sjaji u dugoj i uspješnoj povijesti marke.