13.11.2010. Autor:

CHEVROLET PREDSTAVLJA NOVA KONCEPTNA VOZILA NA SEMA 2010

Koncepti Camara, Corvette, Cruzea, Volta i malog gradskog automobila Chevy Spark


Camaro Red Flash

Ovog će tjedna na sajmu SEMA koji se održava svake godine Chevrolet pokazati kako novi dizajn, tehnologije i dodaci mogu inspirirati ljubitelje automobila da podignu vizualni i ekološki aspekt proizvoda ovog branda na novu razinu. Na Chevroletovom štandu na SEMA-i bit će predstavljena nova linija koja ilustrira kohezivan dizajnerski pristup Chevroletovim dodacima i tuniranim automobilima, s tri izložbena modela ovog proizvođača. Z-Spec linija predstavlja ideju Chevroletovih dizajnera za novu liniju dodataka te će biti prikazana preko konceptnih verzija kompaktnog Chevroleta Cruze iz modelske godine 2011., električnog vozila s produljenim dosegom Volta te malog gradskog automobila Chevy Sparka.

Chevrolet će predstaviti i koncepte koji se nastavljaju na dosadašnji dizajn i performanse njegovih najpoznatijih automobila. Tako će se moći vidjeti cijeli niz konceptnih izvedbi Camara i Corvette, uključujući i izložbene modele koji donose novu izvedbu trkaćeg karaktera svakog od ovih automobila. Chevrolet će najaviti dva nova posebna izdanja Camara koja će biti proizvedena 2011. - Camaro Synergy Series 2011 i XM Accessories Appearance Package.

Dva dodatna modela Camara bit će prvi put predstavljena kao SEMA-ini koncepti, a to su Camaro Red Flash i Camaro SSX Track Car. Svaki od njih opremljen je mješavinom Chevroletovih dodataka. Dvije konceptne Corvette - Z06X Track Car i Corvette Jake - također će imati premijeru, nudeći različite izvedbe trkaćeg karaktera ovog legendarnog automobila. 'SEMA 2010. predstavlja savršenu priliku za Chevrolet da pokaže svoje novitete poput revolucionarnog Volta', rekao je Chris Perry, potpredsjednik Chevroletovog marketinga. 'Ljubitelji automobila prirodno su naklonjeni Chevroletu, a naša je namjera produbiti tu naklonost novim dizajnerskim konceptima i dodacima kojima želimo naše proizvode učiniti još inspirativnijima.'

GM Performance Parts će iskoristiti sajam SEMA kao platformu za proširenje svoje serije motora E-ROD – jedinih V-8 motora visokih performansi koji su konstruirani kako bi bili sukladni s novim emisijskim standardima važećim u mnogim američkim saveznim državama za klasične automobile i oldtajmere.

Davor KindyVulkal gume