9.6.2019. Autor: Roberto Baždo

Citroën Born Paris XV, proslava rođendana i to na kakav način – 100 ikona slavi 100 godina odvažnosti

Francuska marka slavi svoju obljetnicu od 14. – 16. lipnja u 15. arondismanu u Parizu, baš gdje je sve i počelo 1919.

Kakva priča, ma bravo za ovu francusku marku. Čak 100 ikonskih modela marke bit će izloženo u ulici Linois, središtu kvarta kojim je dominirala tvornica marke Citroën Javel više od 50 godina.

Prvi Citroën, Tip A, lansiran je u Parizu u lipnju 1919. Kako bi proslavio rođendan, brend je stvorio buzz u 15. arondismanu, gdje je priča i započela. Nekoliko metara od obale Seine, na mjestu tvornice Javel, pariška ulica bit će transformirana preko noći i iznenaditi prolaznike u ranim jutarnjim satima. Protežući se na 400 metara niz ulicu Linois, 100 automobila i kombija koji predstavljaju stogodišnjicu marke bit će izloženi na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Ikonski modeli od privatnih kolekcionara i iz Konzervatorija, prizivaju 100 godina odvažnosti i inovacija posvećenih slobodi trenutka i avanturi. Na izložbi na otvorenom bit će:

4 konceptna automobila

74 ikonskih modela

14 modela iz motorsporta 

3 modela koji simboliziraju automobilsku avanturu

5 modela iz trenutne game 

Marka će obilježiti tako svoju obljetnicu izlažući modele koji ne samo da su obilježili ovih 100 godina marke Citroën već i automobilsku industriju, automobile koji ilustriraju identitet marke. Citroën je popularna marka koja se dopada vozačima desetljećima sa svojim odvažnim dizajnom i udobnošću bez premca posvećenim mobilnosti za sve. To je marka s jedinstvenom osobnošću, najviše sakupljana od kolekcionara u svijetu. Izložba naziva “Born Paris XV”,  održat će u kvartu čiji život je obilježen tijekom 50 godina s tvornicom Citroën.

Posjetitelji će imati priliku krenuti na putovanje kroz vrijeme te će na 400 metara otkriti modele koji su obilježili automobilsku povijest s jedinstvenim dizajnom i pristupom udobnosti od Tipa A do posljednjih konceptnih automobila, Ami One Concept i 19_19 Concept. Nema sumnje, jedinstvena izložba oduševit će mlade generacije, ali pobuditi sjećanja starijih generacija.