11.7.2019. Autor: Hina

11. srpnja 2019. u meksičkoj Puebli proizvedena posljednja Volkswagen Buba

Nemoguće je zamisliti gdje bi Volkswagen bio bez Bube, Premda joj je kucnuo čas, zauvijek ćemo poštovati ulogu koju je taj auto odigrao u evoluciji našeg brenda, rekao je predsjednik i izvršni direktor Volkswagenove grupe u Americi

Posljednja Volkswagen Buba 11. srpnja 2019. sišla s proizvodne trake u Volkswagenovoj tvornici u Puebli u Meksiku, gdje se automobil koji je postao kulturnom ikonom proizvodio gotovo 40 godina, objavio je Volkswagen u srijedu.

Njemački proizvođač automobila svečano je obilježio kraj proizvodnje Bube, auta koji je zaradio mjesto u popularnoj kulturi zbog svojeg jedinstvenog oblika i odanih fanova koji su voljeli njezin zrakom hlađeni stražnji motor, njezinu reputaciju da je neuništiva i slavni status nakon niza holivudskih filmova u kojima ima glavnu ulogu ("Herbie").

Nemoguće je zamisliti gdje bi Volkswagen bio bez Bube", rekao je predsjednik i izvršni direktor Volkswagenove grupe u Americi u priopćenju za medije.


Premda joj je kucnuo čas, zauvijek ćemo poštovati ulogu koju je taj auto odigrao u evoluciji našeg brenda.

Buba je prvi put uvezena na sjevernoamerička tržišta iz Njemačke 1949. Gotovo 5 milijuna primjeraka prodano je u Sjedinjenim Državama, što je predstavljalo oko četvrtinu od prodanih 21,5 milijuna Buba širom svijeta. Volkswagen je potkraj 1998 uveo noviu Bubu novim generacijama vozača i prodao više od 1,2 milijun primjeraka širom svijeta. 

Riječ je bila o modelu koji je u legendarnu formu zapakirao mehaniku Volkswagen Golfa IV. Treća, sadašnja generacija Buba, veća i funkcionalnija izašla je na tržište 2011., koristeći mehaniku Golfa VI.


26. svibnja 1938., u Fallerslebenu, predstavljena Volkswagen Buba

VOZILI SMO VOLKSWAGEN BEETLE 2.0 TSI U BERLINU

Već 14 godina neprestano naj...

Mazda


Gulf

Tembo