27.9.2018. Autor: Dino Milić Jakovlić

Drugi Memorijal Franka Kurtisa ove je subote

Auto-moto vožnjom Gorski se Kotar prisjeća svog velikog sina, legende američkih utrka

službenoj Facebook straniciGotovo nevjerojatno zvuči da je prije samo nekoliko godina Frank Kurtis bio gotovo posve nepoznat u Hrvatskoj. S ponosom ističemo da su upravo tekstovi u Autoreviji pokrenuli lavinu interesa, te je danas ovaj velikan već uvršten u nekoliko knjiga i enciklopedija, a na porodičnoj kući u Razdrtom, gdje je i sam u djetinjstvu kraće vrijeme živio, postavljena mu je spomen ploča.

Ove će subote, 29. rujna, na staroj cesti Zagreb-Rijeka, kod skretanja za Brod Moravice, Kurtis dobiti i info tablu, a tim je povodom organizirana i druga memorijalna auto-moto vožnja. Prvenstveno su pozvani vlasnici oldtimera, američkih i sportskih automobila, no svatko se može priključiti koloni, i s modernim vozilom. Posebno nam je drago da je skup podržao i Jeep, najprepoznatljivija američka marka na našem tržištu.

Suorganizatori ovog skupa su Etno udruga 'Turanj' iz Brod Moravica, Oldtimer Club 'Delnice 1995.' i Dino Milić-Jakovlić, a program počinje u 10:00 otvaranjem info ploče, nakon čega slijedi kraće predavanje o Kurtisu u Brod Moravicama, druženje i vožnja na relaciji Brod Moravice - Brod na Kupi - Delnice - Crni Lug - Lokve - Delnice. Cilj je popularno planinarsko izletište Petehovac, gdje je organizirana zakuska i druženje.

Franjo Kuretić, poznatiji kao Frank Kurtis, polako se i zasluženo pretvara u prepoznatljivu turističku odrednicu ovog kraja, s potencijalom prepoznavanja i na međunarodnoj razini. Imate li vremena i volje, navratite u subotu i priključite nam se.

Kotizacija je 50 kuna, a više detalja možete pronaći na službenoj Facebook stranici.Gulf

Tembo