14.6.2017. Autor: Domagoj Kuna

Indian Scout Miracle Mike i Katja Poensgen pomeli konkurenciju na Cafe Racer Festivalu

Miracle Mike je Indian Scout motocikl prepravljen na 185 KS i manje od 200 kg u švicarskoj radionici Young Guns

Na nedavno održanoj utrci ubrzanja Essenza, na trkaćoj stazi Autodrome Linas-Montlhéry, u okviru francuskog Cafe Racer Festivala, njemačka je motociklistička trkačica Katja Poensgen pobijedila u konkurenciji od šesnaest motocikala. Njezino oružje za pobjedu bio je prepravljeni motocikl Indian Scout s ugrađenim, između ostalih poboljšanja, i sustavom ubrizgavanja dušikovog oksida, čime je snaga sa standardnih 100 KS iz V2 motora obujma 1130 ccm skočila na 185 KS. Motocikl je proizvela švicarska motociklistička radionica Young Guns u suradnji s tvrtkom Indian kao promidžbeni motocikl.

Sljedeća je postaja za Katju i Miracle Mikea, kako je nastali motocikl dobio ime, utrka Punks Peak, koja se održava u petak u okviru Wheels and Waves festivala, također u Francuskoj.

Zanimljivost vezana uz ime motocikla, koji inače pripada u klasu chopper motocikala, jest što je jednako ime nosilo pile s početka dvadesetog stoljeća koje je, unatoč tome što mu je glava bila odsječena sjekirom (eng. chopped), još nekoliko godina proživjelo.

Foto: Katja Dalek


Gulf

Tembo