6.8.2017. Autor: Ivan Rikard Belančić

Kiosci u plamenu..., stigla je Auto revija br. 51, revija svih revija

Vozili smo Škodu Kodiaq, redizajniranu Toyotu Yaris, Suzuki Ignis, Renault Koleos, snažniju Hondu Civic, pod lupu stavili novi Audi A8, usporedili Fiat 124 Sport Spider iz 1967. i novi 124 Spider, razotkrili lažne sportske automobile...

Auto revija je od početka 2015. uvjerljivo najprodavaniji automobilski mjesečnik u Hrvatskoj, a zašto je to tako, saznat ćete čitajući i 51. izdanje, koje nudi koliko dvije normalne, stručne revije, na kvalitetnom tisku i za samo 7,50 kn.

Nakon pregleda novosti i aktualnosti iz svijeta automobila, analiziramo zašto će samovozeći auti i dalje imati volan. Detaljno smo analizirani novi Audi A8, koji riznicom tehnoloških noviteta puca iznad Mercedes-Benza S-klase i BMW-a Serije 7. Nakon njegovog dolaska više ništa neće biti isto u visokoj klasi.

Vozili smo Škodu Kodiaq, redizajniranu Toyotu Yaris, Suzuki Ignis i snažniju Hondu Civic, Citroën C-Elysée, Renaulte Kadjar i Koleos. Poslastica je usporedba Fiata 124 Sport Spider (1967.) i Fiata 124 Spider (2017.), kultnog klasičnog roadstera i njegove 'remake' verzije na konceptu Mazde MX-5.

Donosimo priču o najskupljim autima u 2017., tužni raport o kultnoj stazi Silverstone, jednoj od rijetkih koja je bila konstanta od prvog prvenstva Formule 1 iz 1950., a sada, zbog financijskih problema i bankrota, napušta kalendar F1.

Donosimo i raport o važećoj proceduri mjerenja potrošnje goriva novih automobila, za koju svi znaju da je nerealna, s premalim vrijednostima u promotivne svrhe, te osnove najavljene nove procedure, daleko realnije.

Pročitajte o sportskim modelima iz čudnih zemalja, a tema broja su lažni sportski automobili, koji su sportskim izgledom i opremom, a anemičnim motorima standardnih verzija, privlačili i varali kupce.

U rubrici Tehnika pišemo o smještaju motora u automobil (sprijeda, straga, u sredini) te prednostima i manama svake koncepcije. Saznajte pri kojem se intenzitetu udara otvara zračni jastuk i zašto je bolje da se triput ne otvori kad treba, nego da se jedanput otvori kad ne treba.

U bogatom retrospektivnom dijelu pišemo o prvoj cesti rezerviranoj za promet motornih vozila, potpuno deniveliranoj, koja je 1911. postala prvi američki Highway te prva takva prometnica u svijetu. Donosimo zanimljive teme o 30-godišnjici Alfa Romea Giuliette, 40-godišnjici Ferrarija F40 i 100-godišnjici Lincolna, premium brenda Forda.

Pročitajte i nova izdanja standardnih rubrika:

Mobilne aplikacije

Gadgeti

Dogodilo se na današnji dan

Nepoznato o poznatom

Velikani iz sjene

Bizarnosti

Bilo pa prošlo

Doktore pomozite

Zaboravljene marke

Enciklopedija automobilizma

In memoriam

U rikverc


Ugodno čitanje!