28.7.2018. Autor: Željko Marušić

Koliko se isplati održavanje u ovlaštenom servisu nakon isteka garancije?

Usporedbom originalnih i zamjenskih diskova vidi se da se razlikuju po materijalu i tehnologiji, što mnogi ne znaju ili zanemaruju. Viša cijena itekako ima opravdanje! Ali...

PRO

Održavanje izvan ovlaštene mreže smanjuje pouzdanost i vrijednost auta. Usporedbom originalnih i zamjenskih diskova vidi se da se razlikuju po materijalu i tehnologiji izrade, što mnogi ne znaju ili zanemaruju. Viša cijena itekako ima opravdanje! Ugradnjom zamjenskih dijelova u vitalne sklopove automobila skraćuje se vijek te povećava rizik otkaza, pogoršavaju se vozna svojstva i sigurnost, pa jeftinije na kraju ispadne skuplje.

CONTRA

Kod starijih automobila skupo održavanje u ovlaštenom servisu postaje neisplativo, a ako se biraju zamjenski dijelovi visoke kvalitete (dakle nikako najjeftinije kinesko 'smeće'), potpuno su zadovoljeni kvalitativni, funkcionalni i sigurnosni kriteriji. Vodeći računa da zamjenski dijelovi ipak imaju manju 'rezervu' (nisu isti), dosljednim poštivanjem rokova izmjene, uz nižu satnicu rada, mogu se postići značajne uštede u održavanju.


Vulkal gume

Autowill