1.4.2014. Autor: Kristian Sikavićev

MANHART PERFORMANCE BMW M135i

Jedinica nabrijana na 405 KS ulazi na teritorij Ferrarija, sprinta za 4,4 s i postiže 305 km/h

Najsnažniji BMW serije 1 krije se iza oznake M135i te je to svojevrsni M1 u ponudi Bavarskog proizvođača. Tuning kuća Manhart masu je puta dokazala da im ništa nije sveto, a ponajviše se vole zabaviti modelima oznake M. Isto se dogodilo i u slučaju spomenute jedinice, koja serijski ispaljuje 320 KS i 450 Nm. Uz novi turbopunjač, usisni i ispušni sustav, intercooler i reprogramirani ECU trolitreni benzinac raspolaže sa 405 KS i 560 Nm.

Ubrzanje uz stražnji pogon skraćeno je sa 5,1 na 4,9 s, a izvedba s pogonom na sve kotače xDrive sada stotku hvata za 4,4 umjesto 4,7 s. Najveća brzina u oba je slučaja ograničena na 305 km/h. Kočni sustav unaprijeđen je ugradnjom 8-klipnih kliješta sprijeda i 4-klipnih straga, u oba slučaja dimenzije diskova iznose 380x32 mm. Dorađena jedinica dolazi u kombinaciji sa 19-colnim naplacima, s gumama Muchelin Super Sport, serijski ovjes je zamijenjen KW-ovim, a tvornički diferencijal svoje je mjesto uključio onom kojeg isporučuje Quaife.

Agresivnost je dodatno naglašena žuto-crnom kombinacijom boja, unutrašnjost je oplemenjena umetcima od ugljičnih vlakana i alcantre, a 'šlag na tortu' dolazi u obliku trkaćih sjedala.

(ks)

Mazda


Gulf

Tembo