17.9.2019. Autor: Ekspertni tim AP

Kako do naknade za ozljede u taksi vozilu koju je skrivio taksist?

Osiguravateljskoj kući taksi vozila predajte odštetni zahtjev, s liječničkom dokumentacijom i ako u 30 dana ne dobijete rješenje o naknadi štete, podnesite tužbu pred nadležnim sudom...

Stradala sam kao putnik u taksi vozilu koje je skrivilo prometnu nesreću. Pretrpjela sam tjelesne ozljede. Imam li pravo na naknadu štete za pretrpljene ozljede budući je vozač taxi vozila skrivio prometnu nezgodu?

Ivana V.

Pravo na naknadu štete možete ostvariti protiv društva za osiguranje s kojim taksi vozilo ima zaključen ugovor o osiguranju. Navedenim ugovorom o osiguranju vozila pokrivene su i štete u slučaju tjelesne ozljede putnika, koja se vama dogodila. 

Kako biste ostvarili naknadu štete predlažem vam da nadležnom društvu za osiguranje predate obrazloženi odštetni zahtjev s priloženom liječničkom dokumentacijom, a društvo za osiguranje dužno je o vašem zahtjevu za naknadu neimovinske štete riješiti u roku od 30 dana od zaprimanja. 

Ako nadležno društvo za osiguranje ne riješi vaš zahtjev u navedenom roku, prava na naknadu štete možete ostvariti u parničnom postupku pred nadležnim sudom.

Mazda


Gulf

Tembo