10.9.2019. Autor: Roberto Baždo

Frankfurt 2019: novi Land Rover Defender, offroad ikona, spremna za novo doba...

Na salonu IAA 2019 veliku je svjetsku premijeru imao legendarni britanski mode s pogonom 4x4l, 70 godišnja priča dobiva nastavak...

Preko sedam desetljeća pionirske inovacije, Land Rover je drugi naziv za vožnju u avanturu. Novi Defender prikladan je za 21. stoljeće, koristi najnovije tehnologije za pružanje novih razina povezanosti, mogućnosti i praktičnosti.

Sljedeća generacija Land Rover elektroničke arhitekture vozila, nazvana EVA 2.0, podupire digitalnu revoluciju, podržavajući nadogradnje softvera Over-the-Air (SOTA) koja osiguravaju da s vremenom novi Defender bude bolji i omogućujući Land Roveru brzi i intuitivni novi Pivi Pro infotainment sustav.

Ispod poklopca motora, od pokretanja bit će dostupan motor s blagim hibridnim električnim vozilom (MHEV), dok će se snažni i učinkoviti plug-in hibridni električni automobil (PHEV) pridružiti ponudi sljedeće godine. Pod parolom, novi Defender opremljen je za danas i osmišljen za sutra, Britanci najavljuju novo doba terenske vladavine.


Novi Defender bit će dostupan sa širokim spektrom pogonskih sklopova, uključujući Plug-In hibridno električno vozilo (PHEV) i blago hibridni električni model (MHEV), te niz naprednih i učinkovitih Ingenium benzinskih i dizelskih motora, a svi su opremljeni inteligentnim Stop/Start tehnologijom za smanjenje emisije. Napredni pogonski PHEV će se pridružiti asortimanu sljedeće godine.

Dizelski sektor nudi izbora četverocilindričnih motora D200 ili D240.

Kupci benzina moći će birati između četverocilindričnog motora P300 s turbopunjačem i učinkovitim šestocilindričnim P400 MHEV pogonskim sklopom.

Uskoro više informacija.