12.10.2017. Autor: Roberto Baždo

Novi MINI po uzoru na svog pretka - 1275 GT

Njegov dodatak u nazivu 1499 GT otkriva odmah u koliko će se primjeraka proizvesti

Britancima možemo smo do nedavno samo zamjerali što imaju prilike svaki vikend pratiti velebnu nogometnu Premier ligu, kao i jesti najbolje jagode sa šlagom na toliko puta opjevanom Wimbledonu. No, nakon najnovije vijesti iz tvornice MINI-ja, imamo još jedan razlog za ljubomoru i žalovanje zašto nam adresa prebivališta nije negdje na kišnom Otoku.

Pitate se što nas je tako ''zapalilo'', odgovor je vrlo jednostavan, izvedba koja je izrasla po uzoru na model iz 1969., a oni upućeniji će znati kako je riječ o 1275 GT primjerku. Poslije 48 godina, na red je stigao novi MINI, koji će ponosno ponijeti 1499 GT oznake. Izvedba koja će se temeljiti na John Cooper Works modelu, s ponekim drugačijim detaljem na karoseriji, prije svega naljepnicom po uzoru na svog pretka. Bit će dostupan u dvjema bojama – Midnight crnoj ili Pepper bijeloj. 

Proizvest će se u svega 1.499 primjeraka, a nudit će se samo na britanskom tržištu po cijeni od 16.990 funti, nadamo se da sad shvaćate našu ogorčenost. Zanimljivo je da su se u MINI-ju odlučili na ulaznu izvedbu modela u posebnoj ediciji, kako bi bio što sličniji 1275 GT. Tako će novi 1499 GT ponuditi iz trocilindričnog turbaka 102 KS,  što će biti dovoljno za hvatanje 100 km/h za 10.1 sekundi. Dakle, i više nego očito je da ovaj automobil igra na kartu sentimenta.

Također, dorađeni ovjes pobrinut će se za dobro poznati osjećaj kao da vozite – kart. Dok je izgled unutrašnjosti u poznatom ruhu marke. 

Što kažete, vrijedi li potegnuti do Velike Britanije?Mazda kampanja

Izvor osiguranje kampanja

Mercedes kampanjaVulkal gume