31.10.2010. Autor:

OBAVEZNO UPALITE SVJETLA PO DANU ZBOG ZIMSKOG RAČUNANJA VREMENA

Poštovani vozači upozoravamo Vas da ovog vikenda u noći od subote na nedjelju u 3 sata ujutro počinje zimsko računanje vremena. To znači da se satovi pomiču jedan sat unatrag, tj. u nedjelju 31.10.2010. u 3 sata ujutro kazaljka sata se vraća jedan sat unatrag, te se računa kao dva sata. U nedjelju će se dobiti jedan sat više za spavanje, što će, vjerujemo, mnogima dobro doći prije početka novog radnog tjedna. Tako će od nedjelje sunce svitati jedan sat ranije, ali će mrak padati sat ranije.

Od nedjelje 31.10.2010. počinje zimsko računanje vremena, pa prema važečem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama:
- dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima tijekom vožnje danju MORAJU OBAVEZNO BITI UPALJENA.
- vozači bicikla koji se kreću kolnikom na javnoj cesti izvan naselja, upozoravamo da su dužni noću i danju u slučaju smanjene vidljivosti biti označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.
- pješaci koji se kreću kolnikom na javnoj cesti izvan naselja noću i danju, u slučaju smanjene vidljivosti moraju biti osvijetljeni ili označeni s reflektirajućim materijom.

U slučaju nepoštivanja opisanih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozači ili pješaci bit će kažnjeni novčanom kaznom od 300 kuna.

(dvk)

Mazda


Gulf

Tembo