1.7.2019. Autor: Željko Marušić

Opel Astra L (2021.), 'tehnološki blizanac' nadolazećeg Peugeota 308 III, licitira izgledom...

Bitne razlike u dosadašnjim renderima pokazuju da je, koliko koncepcijski i tehnološki izvjesna, stilski izvedba novog kompakta iz Rüsselsheima potpuno neizvjesna. (R)evolucija!

Dok u Rüsselsheimu pripremaju redizajn aktualnog kompaktnog aduta Opel Astra K, slavna njemačka tvrtka, koja je 2017. senzacionalno prešla u okrilje francuskog koncerna PSA, ubrzano radi na potpuno novom adutu C-segmenta, šeste generacije (serije L). 

Po tradiciji proizvodit će se u standardnoj hatchback i karavanskoj (Sports Tourer) izvedbi. Bit će to, očekivano tehnološki blizanac s nadolazećim Peugeotom 308, treće generacije. 'Špranca' je već poznata jer je tako stigla nova Opel Corsa, 'tehnološka blizanka' s novim Peugeotom 208

Dvije su bitne koristi od toga: unifikacijom tehnologije i razvoja, pojedinačni troškovi razvoja smanjuju se za 30 do 40 posto, usto, kao u slučaju Corsa/208, tako će se i kod Astra/308 koristiti efekt 'pokusnog kunića' te će se sve uočene 'dječje bolesti' na njemačkim modelima, ako ih uopće bude, ukloniti prije uvođenja francuskih aduta. 

A do prezentacije nove Opel Astre, koja se očekuje krajem 2020. (tržišna promocija 2021.) zasigurno ćemo se nagledati rendera, a konačni dizajn će zasigurno biti između dva dosad prikazana. (R)evolucija!

Ilustracija: Caradisiac

Već 14 godina neprestano najčitaniji samostalni hrvatski automobilski portal 

Mazda


Gulf

Tembo