8.6.2018. Autor: Dino Milić Jakovlić

Ove subote je 10. FAZ - Festival autića Zagreb

9. lipnja 2018., na Šalati opet najveća hrvatska izložba i 'buvljak' modela

Diecast sekcija maketarskog kluba David Schwarz iz Zagreba u prostorijama Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza, na adresi Voćarska 71 u Zagrebu, dana 9.6. (subota) s početkom u 12 sati organizira jubilarno deseto zagrebačko službeno međunarodno okupljanje sakupljača modela automobila, poznato pod imenom FAZ (Festival autića Zagreb). Na druženju će sudjelovati kolekcionari i ljubitelji iz svih dijelova Hrvatske, kao i gosti iz nekoliko drugih zemalja. Ovo je druženje već tradicionalno mjesto okupljanja ne samo kolekcionara modela, nego i svih onih koji su zaljubljeni u automobile i automobilizam. Diecast sekcija, okupljena oko tematskog internetskog foruma www.autici.net i istoimene Facebook grupe već će tradicionalno na ovom druženju pripremiti tematsku izložbu modela u raznim omjerima, a bit će organizirane i prodaja te razmjena modela.

Glavne teme ovogodišnjeg skupa, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, su 70 godina Porschea i Land Rovera, kao i okrugle obljetnice kultnih modela (Citroën 2CV, Jaguar XK120, Jaguar XJ, Renault 18, Peugeot 504, BMW M1...) Svi oni koji imaju zanimanja za modele automobila dobrodošli su na ovaj skup, gdje će moći vidjeti najraznovrsnije modele, ponešto i kupiti, a svakako saznati dobiti sve potrebne informacije vezane za ovaj prekrasan hobi.


Vrata su otvorena, a ulaz besplatan. U slučaju kiše sve se premješta u zatvoreni prostor na istoj lokaciji, tako da to nije izgovor za nedolazak! Skup traje do kasnih poslijepodnevnih sati, a druženje kolekcionara nastavlja se i nakon toga. Vidimo se na Šalati!


Mazda kampanja

Izvor osiguranje kampanja

Mercedes kampanjaVulkal gume