7.1.2013. Autor:

PEUGEOT 2008: NOVI URBANI CROSSOVER

U Europi početak prodaje od proljeća 2013. - u Hrvatsku dolazi sredinom godine

S novim modelom 2008 Peugeot želi upotpuniti svoju ponudu u B segmentu, istovremeno se oslanjajući na svoje iskustvo u proizvodnji crossovera poput 3008. Komercijalizacija 2008 počet će od proljeća 2013. godine, dok ga u Hrvatskoj očekujemo sredinom godine. S ovim modelom Peugeot želi nastaviti ofenzivu započetu s 208-icom.

Novi crossover by Peugeot je model otprve zamišljen i razvijan za tržišta širom svijeta. Dugačak je jedva 4,16 metara, a 2008 na jedinstven način spaja voznost limuzine i robusnost SUV-a s prostranošću, modularnošću i udobnošću prostora u unutrašnjosti vozila. Zahvaljujući izvrsnim voznim osobinama, pogodan je i za gradsku vožnju i za otvorenu cestu. Peugeot 2008 će se proizvoditi u Francuskoj (Mulhouse), Kini (Wuhan) i Brazilu (Porto Real).

Inovativni 2008 uspješno spaja svjetove vozila velikog volumena i malog automobila. Peugeot 2008 karakterizira povišen položaj, gume 'Mud&Snow » i naplatci 17’’ u mat nijansi. Crni blatobrani i zaštite na pragovima, prednje i stražnje zaštite i bočne zaštite od nehrđajućeg čelika u potpunosti štite najizloženije dijelove vozila od udaraca. Novi urbani crossover odlikuju velike staklene površine, poput panoramskog krova, koje nagovještavaju prostranu unutrašnjost i otvorenost prema okolini.

Stražnji kraj je jednako dinamičan i robustan. Odlikuje ga nizak utovarni prag i stražnje staklo s udubljenjem, detaljem preuzetim s RCZ-a. Stražnja svjetla, s tri LED 'pandže', skladno su uklopljena u karoseriju. Motorizacija će biti preuzeta od postojećih modela 208, koja uključuje nisku potrošnju zahvaljujući modernoj tehnologiji dizelskih e-HDi motora i trocilindarskih benzinskih motora.

(dvk)

BMW banner