8.11.2019. Autor: Juraj Kamber Grahovac

Peugeot e-Expert novi je gospodarski stručnjak na struju

Marka Peugeot ide korak dalje u elektrifikaciji svoje gospodarske game, a novi će Expert odlično poslužiti kao uvod u novu, električnu eru...

Budući da većina kupaca gospodarskih vozila dnevno prijeđe manje od 300 km, logičan je slijed kako upravo vozila na alternativne pogone itekako imaju smisla. Dodatan poticaj na potonju činjenicu jest kako su neki gradovi već zabranili pristup svom užem središtu ukoliko vozilo nije pogonjeno na struju. Ovdje svakako do izražaja dolazi novi Peugeot Expert kojeg je od sad moguće naručiti u posebnoj e-Expert električnoj inačici, što je idealno za kurirske službe i dostave.

Korisnici će moći birati između dvije varijante baterije, ovisno o potrebama. Manje zahtjevni će birati inačicu od 50 kWh koja po WLTP protokolu ima domet od 200 kilometara, dok će oni kojima je svaki kilometar dosega bitan birati verziju od 75 kWh čiji je ukupan domet 300 kilometara. No, to ne znači kako će alternativni pogon narušiti praktičnost ili nosivost ovog vozila zahvaljujući modularnoj EMP2 platformi. Francuski proizvođač  tvrdi kako je uslijed preinake zadržao svoju nosivost i modularnost prostora po uzoru na svog blizanca koji ispod poklopca motora krije konvencionalni motor s unutarnjim izgaranjem.

Prodaja novog e-Experta započet će u drugoj polovici 2020. godine te će nastaviti uspješnu priču koju je započeo još 2016. godine, a u korist idu i statistički podaci. Naime, u 3 godine prodano je više od 170 tisuća primjeraka ovog "dostavnjaka", a uz cilj potpune elektrifikacije Peugeotove game, u ponudu će stići i ostali ekološki osvješteniji električni modeli. 

Mazda


Gulf

Tembo