20.11.2017. Autor: Ivan Rikard Belančić

Porsche neće uskoro ponuditi električni 911

Porsche 911 koji će pokretati samo elektromotori mogao bi biti predstavljen tek za desetak godina, a naredna generacija 911-ice možda dobije hibridnu verziju

Porsche žurno priprema svoj prvi električni automobil, čije se predstavljanje planira do kraja desetljeća, a već nude hibridne verzije modela Panamera i Cayenne, u posljednjoj izjavi za medije izvršni direktor kompanije Oliver Blume kazao je da će potpuna elektrifikacija njihovog najpoznatijeg modela 911 ipak pričekati nekih desetak godina.

Trenutna situacije je kako će se Porsche 911 nuditi s turbo benzinskim boxer motorima još desetak godina. Tek onda bi se mogao pojaviti prvi električni 911. U odjelu za razvoj neće gubiti vrijeme jer žele brz odgovor na zahtjeve kupaca.

Također pripremamo nekoliko hibridnih modela koji bi udovoljili na veće zahtjeve tržišta koji su zasnovani na pobjedničkim prototipskim hibridnim modelima. Trenutno je u razvoju hibridna verzija modela 911, dok djelomična elektrifikacija najpoznatijeg modela nije dobila zeleno svijetlo, jer povećanje mase sigurno ne želimo kazao je Blume.

Mercedes kampanja
Vulkal gume