17.10.2017. Autor: Roberto Baždo

Pozdravimo i poželimo dobrodošlicu POLESTAR 1 – pravom primjeru električne budućnosti

Novi švedski brand odmah kreće u svijet alternativnih pogona i s prvim modelom donosi 600 KS!

Polestar je postao zasebni dio priče, iako će se uvijek povezivati s Volvom, danas je predstavio svoj prvi model pod vlastitim oznakama. Novi model proizvodit će se u tvornici u Kini, a kao marka će predstavljati modele koji nude najbolje dostupne performanse u svijetu automobila.

Predstavljeni model donosi u hibridnoj varijanti čak 600 KS, a u proizvodnji se očekuje sredinom 2019., u kojoj će veliku ulogu igrati sinergija s najpoznatijim brandom iz Švedske, barem kada su automobili u pitanju. Doseg s baterijama će iznositi nekih 150 km.Thomas Ingenlath, glavni šef u Polestaru nije krio zadovoljstvo; “Polestar 1 je prekrasan automobil koji svoje odmjerene linije predstavlja od samog početka poklopca motora. Radi se o uistinu pravom GT automobilu, koji će na najbolji mogući način predstavljati električno doba u svijetu automobila."

Polestar 1 je koncepcijski zamišljen kao Grand Tourer Coupé po formatu 2+2 sjedala, gdje će svi putnici uživati u dovoljno velikom prostoru, iako se radi o modelu koji prije svega gleda u pravcu estetike. Unutrašnjost ne skriva sličnosti s izgledom S90 i XC90 modela Volva.Novost je što Polestar ne misli stati na ovome, već su najavili i svoj prvi SUV – Polestar 3, no do njega ćemo se još strpjeti.

Prednarudžbe za Polestar 1 započinju se zaprimati od sutra, 17. listopada, a cijena još uvijek nije točno definirana. Teško da će i biti uskoro.
Mazda kampanja

Izvor osiguranje kampanja

Mercedes kampanjaVulkal gume