3.11.2018. Autor: Ekspertni tim AP

Pravni savjet: Kupio sam BMW 320d s krivotvorenim brojevima

Kao prevareni kupac trebate obavijestiti prodavatelja o tome pisanim putem te zahtijevati raskid ugovora o kupoprodaji automobila i vraćanje plaćenog iznosa kupovine

Prije dva mjeseca preko oglasnika sam kupio BMW 320d iz 2007. Dobro je očuvan te mi se kupnja za 13.000 eura činila dobrom prilikom. Kad sam ga pokušao registrirati, rečeno mi je da su tvornički brojevi na šasiji krivotvoreni. Prodavač mi se ne javlja na telefon, odnosno ne mogu doći do njega.
Krešo. B. 


Riječ je o prevari te ste pogriješili što pri kupnji automobila, kod kojeg se to može očekivati, niste sve dobro provjerili u ovlaštenom servisu, a po potrebi i u policiji. U vašem je slučaju osoba koja vam je prodala automobil vjerojatno bila upoznata da su brojevi šasije krivotvoreni. 
Kao prevareni kupac trebate obavijestiti prodavatelja o tome pisanim putem te zahtijevati raskid ugovora o kupoprodaji automobila i vraćanje plaćenog iznosa kupovine. 
Imate i pravo na naknadu štete te na podnošenje kaznene prijave protiv prodavatelja, koji je sebi priskrbio protupravnu imovinsku korist lažno vam prikazavši da je s automobilom sve u redu. Ako ne možete doći do njega, obratite se policiji.toyota banner


Autowill