2.3.2017. Autor: Roberto Baždo

Predstavljamo Formula 1 momčadi – McLaren

Britanska ekipa na japanski pogon vjeruje u bolje dane

Narančasta livreja sve je popularnija, te ponovno počinje krasiti jednu britansku ekipu nakon 2006. godine. Bolid kodnih oznaka MCL32 u ovoj sezoni bit će pogonjen Hondinim motorom, a izdržavat će napore od strane dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa i nove pridošlice iz Belgije - Stoffel Vandoornea.
Nakon razočaravajuće kampanje u 2016. godini, u McLarenu ipak nisu izgubili entuzijazam pa se u nadolazećoj spremaju za ostvarenje boljeg uspjeha sa šestog mjesta u poretku konstruktora.
MCL32 slijedi primjere svojih indirektnih prethodnika, pri tome mislimo na MP4-30 i MP4-31 iz prošle sezone. McLarenov dizajnerski tim također je poradio na nizu novih aerodinamičkih pravila uvedenih za predstojeću 2017. godinu. Rezultat, kako fotografije otkrivaju najavljuje elegantan bolid upakiran u agresivan izgleda, a kruna svega je novorazvijeni motor iz Honde (RA617H).

"U McLaren-Hondi postoji opipljiv osjećaj napretka, promjena", opisuje stanje u momčadi direktor Éric Boullier. "Na postavljena nova pravila mi gledamo kao priliku za nas - to će nam omogućiti da napravimo prednost nad ostalima, jer spomenuti osjećaj nas za sada nije izdao“. Zanimljivog je psihološkog uvjerenja bio Boullier.
Iskustva i mladosti imaju, ostaje za vidjeti što im njihov osjećaj i veliko znanje donosi u konačnici.


Vozači za predstojeću sezonu Saubera u F1 bit će:

Fernando Alonso - rođen:1981.godine, Španjolska, prošle godine također u McLarenu (10.mjesto)
Stoffel Vandoorne – rođen: 1992. Godine, Belgija, iz programa mladih vozača McLarena


Mercedes kampanja
Vulkal gume