12.8.2018. Autor: Dino Milić-Jakovlić

Prodaje se Ferrari 365 GTB/4 iz 1970., Richarda Carpentera

Ova Daytona našla se i na omotu dvostruko platinastog albuma 'Now & Then' iz 1973.

Britanska tvrtka DK Engineering jedan je od najvećih prodavača klasičnih Ferrarija na svijetu i kroz njihov su salon prošli mnogi slavni i prestižni primjerci. No Ferrari 365 GTB/4 Daytona crvene boje iz 1970., koji se trenutno ondje nalazi svakako je među zanimljivijim primjercima. Riječ je naime o automobilu koji je svojedobno pripadao Richardu Carpenteru iz svjetski popularnog sastava The Carpenters, te se našao i na omotu albuma 'Now & Then' iz 1973.

Album je donio uspješne singlove 'Sing', Yesterday Once More', 'Jambalaya (On the Bayou)' i 'This Masquerade', te je samo u SAD prodan u dva milijuna primjeraka i postao dvostruko platinast, no kritičari nemaju osobito dobro mišljenje o njemu. Ipak, niti jedno nabrajanje kultnih omota albuma s automobilskom tematikom ne može proći bez njegovog spominjanja - vinilno se izdanje rastvara i prikazuje sliku čitave dužine auta.

Carpenter je ubrzo prodao ovaj automobil, no kasnije je ponovo kupio identičan primjerak. Nekoliko je desetljeća proveo u jednoj švicarskoj kolekciji, a sada je već nekoliko godina u Velikoj Britaniji. Neuobičajeno, cijena od 519.995 britanskih funti javno je istaknuta na stranici prodavača. Premda je riječ o poželjnom ranom modelu s punom linijom od pleksiglasa među prednjim svjetlima, slavna mu nije povećala procijenjenu vrijednost, usporedimo li ga sa sličnim primjercima čak je i povoljan.
Mazda kampanjaVulkal gume

Autowill