2.11.2013. Autor: Kristian Sikavićev

PROMOTIVNA KAMPANJA U TOYOTI

Prodaja Toyota hibrida ovih je dana u svijetu premašila 5,8 milijuna jedinica

Tijekom studenog, mjeseca hibrida, pozivamo sve znatiželjne i zainteresirane, da se upute u Toyota salone na testne vožnje hibrida, te da naruče željeno vozilo, jer za sve ugovore potpisane do 31.12.2013., dajemo 'Hibridni bonus u iznosu od 10.000 kuna' .

Suprotno predrasudama, servisiranje hibridnih vozila ne košta ništa više od cijene servisa klasičnog benzinskog motora, dugoročno je održavanje i povoljnije jer se kod hibridnog vozila manje troše kočnice zbog regenerativnog kočenja, spojka kvačila, ne postoji alternator ni starter. Studije troškova pokazuju kako su realne uštede vlasništva hibridnog vozila 20% u odnosu na konkurentni dizel. Prilikom osiguravanja vozila, obavezno osiguranje se plaća samo za snagu benzinskog motora, te se ne naplaćuje na snagu hibridne baterije. Tako je osiguranje hibrida oko 15% povoljnije u odnosu na slična benzinska vozila.

Pravi serijski hibridi imaju tu mogućnost da voze isključivo na elektromotor. Dodatno, mogu voziti i sa istodobnim sinkroniziranim radom elektromotora i motora sa unutarnjim sagorijevanjem. Pogonski odnos među njima se regulira automatski tijekom vožnje.

PR