18.5.2018. Autor: Roberto Baždo

Prva vožnja: Novi Audi A6 oduševio je svojom voznom dinamikom, evo s čime još fascinira

Imali ste priliku na Zagreb auto showu upoznati novu, 5. po redu generacija otkako je A6 modela, sada donosimo iskustva i prve dojmove s ceste...

‘Vorsprung durch Technik’ (Napredak kroz tehniku) osjeti se u svakom centimetru ovog automobila. Kada sjednete za volan, shvatite kako je automobil postao i lakši, što se uvelike osjeti u vožnji. Dinamičnu vožnju i dobar grif na volanu tek pobjeđuje digitalni 8,6-inčni kokpit, umjesto glavnih instrumenata, a u središnjem dijelu armature je 10,1-inčni. Sve je zaokruženo najsuvremenijim infotainmentom MMI. Posebno je fascinantno zdanje unutrašnjosti kada noć padne, tada ambijentalno osvjetljenje krade pažnju u svakom kutku vozila.


Tehnološki najsuvremeniju izvedbu potvrđuje svjetlosna tehnologija LED HD Matrix, zračni ovjes s 20 i 21-colnim alu felgama i, uz već slavni pogon quattro (4x4) i sustav upravljanja pomoću četiri kotača. Ako ste mislili da su A6, A7 i A8 identični, ekipa iz Ingolstadta tome je stala na kraj i svakome dodijelila specifičan vizualni identitet, pogotovo u svjetlosnim sklopovima.


U ponudi je pet paketa opreme - osnovni, Sport, Design, a naknadno dolaze Design Selection i S-line. U ponudi je za sad dostupan samo dizelski program koji se krije iza oznake 50 TDI, a koji donosi 286 KS i 620 Nm.

Fascinira sinergija vrhunskog quattro pogona i novog 8-stupanjskog automatskog mjenjača. Od comfort programa vožnje, koji je naš omiljeni izbor već sada, A6 se predstavlja svijetu kao izrazito vozljiva poslovna limuzina. Kao takva, E-klasa i serija 5 imaju velikih razloga za brigu... 


Prodaja kod nas je krenula, a početna cijena nove generacije (50 TDI varijante) iznosi - 524.526 kuna.
Mercedes kampanja
Vulkal gume