8.7.2019. Autor: Redakcija

Reakcija čitatelja na naš komentar tragične nesreće u Splitu

Zastrašujuće je u gluho doba noći čuti zvukove urlajućih motora, koji Vukovarskom ulicom dolaze nevjerojatnim brzinama iz pravca zapad-istok...

Na naš komentar tragične jučerašnje nesreće na raskrižju na raskrižju Vukovarske i Dubrovačke ulice u Splitu javio nam se nam se čitatelj J. M. (podaci poznati redakciji), kojeg prenosimo u cijelosti:

"Uvaženi g. Marušić, pročitao sam Vaš osvrt na prometnu nesreću koja se dogodila jučer u Splitu s tragičnim posljedicama, kao i mnoge vaše stručne komentare, koje veoma cijenim, budući da sam i sam dio cestovne struke. Ta nesreća je mene i moju obitelj duboko potresla, budući da osobno poznajemo nastradalu djevojku i njenu obitelj. 

Želim naglasiti da živim u Vukovarskoj ulici, jedno raskrižje zapadnije od mjesta ove tragedije. Naime, pored Vaših stručnih navoda te ponašanja sudionika u prometu, postoji još jedan problem koji se kontinuirano događa iz noći u noć, a često i danju i čeka svoju prvu nedužnu žrtvu u prometu.

O čemu se radi? Zastrašujuće je u gluho doba noći čuti zvukove urlajućih motora, koji Vukovarskom ulicom dolaze nevjerojatnim brzinama iz pravca zapad-istok. Motori takvi kakvi se danas proizvode imaju neograničene mogućnost iživljavanja bolesnika, koji njima upravljaju, ugrožavajući sebe i mnoge nedužne, koji će im se jednog momenta naći na putanji.

Raskrižje o kojem pišem točno je na prelomnici gdje završava blagi uspon ulice i započinje ravni dio, točno do raskrižja gdje se dogodio pomenuti sudar. Kad čujete to urlanje i vidite motocikl koji projuri ispod vašeg balkona nevjerojatnom brzinom. uhvati vas jeza. 

Da ne zaboravim, nije važno koje je svjetlo na semaforu, jer kad manijak krene s početka ulice, tad više nije u mogućnosti poštivati intervale zelenog svjetla na semaforima (5) kroz koje prolazi, poštujući svoj bolesni nagon za postizanjem maksimuma, koji  stroj može dati. Isto tako se postavlja pitanje kako ti strojevi prolaze tehničke preglede, jer zvuk koji daju nije sigurno u okvirima zakona.

I na kraju, tko bi to trebao kontrolirati te nas zaštititi od opasnosti koja kruži gradom.? Naime, ova situacija se događa na mnogim ulicama u gradu međutim nikad nisam vidio policiju da je  kontrolirala promet na toj lokaciji. Znam da taj sigurno ne bi poštivao znak zaustavljanja, ali postoji više načina da se te sulude vožnje spriječe.

Poštovani gospodine volio bih vidjeti vaš komentar i mišljenje o ovom problemu."

Slika je ilustracija