18.9.2017. Autor: Domagoj Kuna

Renault i McLaren po prvi put zajedno

Nakon neplodne suradnje s Hondom kao dobavljačem motora, McLaren se okrenuo Renaultu za sljedeće tri sezone

Čini se da je Fernando Alonso bio jako, jako dobar dječak u zadnje vrijeme, jer ostvarila mu se velika želja. Njegova afera s McLarenom napokon bi mogla krenuti u smjeru koji ne pokazuje prema začelju poretka.

U sezonama 2018, 2019 i 2020, Renault Sport Racing i McLaren Racing surađivat će na polju razvoja motora i tehnologije za Formula 1 prvenstvo. Renault će dobavljati motore, ali u bliskoj suradnji s McLarenovim inženjerima. Iako su pravi domoroci u natjecanju, McLaren kao konstruktor nastupio je na 814 Velikih nagrada, dok je Renault nastupio na 591 Velikoj nagradi kao dobavljač motora, bit će to prvi put da će nastupiti zajedno kao dijelovi jednog tima.

Trebao bi to biti veliki pomak naprijed u odnosu na sadašnje stanje. Prema simulacijama koje su u obzir uzimale trenutnu McLarenovu šasiju i Renaultov motor, takav bi paket na utrkama bio sposoban osvajati mjesta unutar prvih pet. Posljednja je pobjeda automobila s Hondinim motorom bila 2006. i Jensonom Buttonom za upravljačem, dok je Renaultova posljednja pobjeda bila puno svježija Velika nagrada Azerbajdžana 2017, iako pod imenom TAG Heuer.

Zanimljivo je da momčad Toro Rosso, blisko povezana s Red Bullom, baš ove godine napušta suradnju s Renaultom i za dobavljača uzima upravo - Hondu.

Mercedes kampanja
Vulkal gume