10.8.2019. Autor: Željko Marušić

Senzacija, nova Mazda6 dobiva redni 6-cilindarski SkyActiv-X i stražnji pogon!

Po formuli Giulije ulazi u klinč s BMW-om Serije 3 i Mercedes-Benzom C-klase, u atraktivnoj coupe-limuzinskoj izvedbi, koju je krajem prošle godine najavio koncept Vision Coupe, s 285 KS...

Konačno se svi 'ozbiljni igrači' u premium segmentu vraćaju klasičnoj koncepciji, naravno u hi-tech izdanju, s motorom uzdužno sprijeda i pogonom straga. 

Toj se koncepciji vratila kultna Alfa Romeo Giulia, a uvijek je zagovarao slavni il Commendatore, a toj će se koncepciji 2021. vratiti Mazda6 četvrte generacije, čiju ilustraciju donosi Autozeitung.de.

Nakon što je Mazda iskoračila novom serijom benzinskih motora SkyActiv-X, s kompresijskim paljenjem (po koncepciji dizelaša), sada se najavljuje sljedeća generacija Mazde6, coupe-limuzina, sa 6-cilindarskim 3.0 SkyActiv X, snage 285 KS i momenta 345 Nm, postavljenim uzdužno sprijeda i pogonom straga. 

Naravno, bit će 48-voltnu meko-hibridnu tehnologiju. Temeljit će se na konceptu Mazda Vision Coupe, predstavljenom krajem prošle godina na salonu u Los Angelesu. Mazda se opasno priprema za ulazak u elitu...

Ilustracija: Ulvaeus/Autozeitung.de