8.3.2012. Autor: Davor Kindy

SMART BRABUS EBIKE: SVJETSKA PREMIJERA U ŽENEVI

Električni bicikl pokreće elektromotor od 500W i razvija najveću brzinu do 45 km/h

Smart Brabus već je deset godina sinonim za sport i dinamičnost. Tvrtka koju su 2002. osnovali smart i stručnjaci za tuning iz Bottropa razvila je vrhunske inačice popularnog automobila. Tako je na Salonu automobila u Ženevi uz električni automobil Brabus smart fortwo electric drive prikazan i električni bicikl Brabus Smart ebike, što su dvije svjetske premijere na području električne mobilnosti.


Na Salonu automobila u Ženevi svoju svjetsku premijeru ima studija Smart Brabus ebike

Smart Brabus ebike ima tipične značajke Brabus – više stila, više snage i više ekskluzivnosti. Dinamičnom izgledu, među ostalim, pridonosi dojmljiv kontrast okvira u mat crnoj boji te dijelova poput pedala i kliješta kočnica u anodiziranoj zelenoj. Sjedalo i ručke presvučeni su zelenom kožom. Na prednjem kotaču ugrađen je četveroklipni kočni sustav, a kotači s četiri kraka izrađeni su od karbona. Smart Brabus ebike od standardnog Smart ebikea razlikuju i gume Sport Contact, optimirani zupčanici te karbonski nosač sjedala.


Elektrobicikl Smart Brabus ebike ima najveću brzinu 45 km/h

Elektromotor snage 500 W dvostruko je snažniji od onoga u smart ebikeu, a cijeli je elektrobicikl više od deset posto lakši. To omogućuje znatno bolje performanse: dvokotač postiže brzinu od 45 km/h, a vozač putem ručke gasa odlučuje koliko pomoći želi od električnog motora. Postoji izbor između četiriju stupnjeva snage pri čemu četvrta, najviša razina pruža najveću snagu.

Davor Kindy
Mazda


Gulf

Tembo