20.5.2017. Autor: Ivan Rikard Belančić

Stigla je Auto revija br. 49, revija svih revija, provjerite zašto je najbolja

Vozili smo 3-cilindraše i30, Civic i Golf, usporedili novu Astru i Kadett iz 1974., pišemo o najkvalitetnijim markama, Mercedesovom povratku rednim 6-cilindrašima, autima s dva motora, secirali smo BMW serije 5 (E39)...

Auto revija je već dvije godine uvjerljivo najprodavaniji automobilski mjesečnik Hrvatskoj, a zašto je to tako, saznat ćete u 49. izdanju Auto revije, koja nudi koliko dvije normalne, stručne revije, na kvalitetnom tisku i za samo 7,50 kn.

Na zagrebačkom području je danas na kioscima, a u ostale dijelove Hrvatske stiže sutra

Nakon pregleda novosti i aktualnosti iz svijeta automobila, predstavljamo Ford GT, ultimativnu jurilicu sa 656 KS, koja planira pomutiti račune Ferrariju i Lamborghiniju, donosimo raporte s vožnji novih modela Hyundai i30, Honde Civic te redizajniranog Volkswagen Golfa s 3-cilindarskim turbobenzincima 1.0, koji postaju glavna motorizacija na europskom tržištu.

Vozili smo Peugeot 3008, europski i hrvatski auto 2017. godine, Infiniti Q30, Toyotu Hilux, Nissan Navaru, Renault Twizy, a kao posebna poslastica je usporedni test nove Opel Astre i legendarnog Opel Kadetta iz 1974., prvog 'Das Auto', daleko prije nego je to počeo koristiti (pa morao odustati) Volkswagen.

U rubrici tehnika pišemo o automobilima s dva motora, povratku Mercedes-Benza rednim 6-cilindrašima, o sustavu hlađenja motora, a u rubrici Bilo pa prošlo donosimo razloge zašto više nema dizelskih motora bez turbopunjača. Pročitajte i o letećim automobilima, razlozima zbog kojih je Norveška postala eldorado za električne aute.

Donosimo feljton o finskim vozačima, razmjerno najuspješnijim na svijetu, secirali smo rabljeni secirali smo BMW Serije 5 (E39), posljednji limuzinski sportaša starog kova. U rubrici vremeplov donosimo priču o 100 godina 'japanskog dijamanta' Mitsubishi, 80. godišnjici predstavljanja Alfa Romea 8C 2900B i 40-godišnjici Peugeota 305. 

Pročitajte i nova izdanja standardnih rubrika:

Mobilne aplikacije

Gadgeti

Dogodilo se na današnji dan

Nepoznato o poznatom

Velikani iz sjene

Bizarnosti

Zaboravljene marke

Enciklopedija automobilizma